Live your life by the week!

Klanten Service

Tel +32 (0)475 74 94 41

Levering
De appartementen hebben specifieke richtlijnen, om toegang te krijgen, of specifieke zaken. Een email zal je daar binnen de 48h na reservering van op de hoogte stellen. Als reserveringen zeer kort voor datum zijn gemaakt doen we ons best om je zo snel mogelijk de richtlijnen toe te sturen. Bel eventueel om ze vroeger te krijgen.
In het geval er ook een auto mee gereserveerd is zal die beschikbaar gesteld worden aan het appartement, in de garage of op een publiek toegankelijke parking vlakbij.
Als enkel een auto is gereserveerd zonder een appartement dan zal een regeling getroffen worden om de auto ter beschikking te stellen. Afhankelijk van de locatie, is een levering mogelijk.
Privacy & Veiligheid
Livotel deelt geen gegevens met derden zonder uw uitdrukkelijke toelating. We kunnen de gegevens gebruiken om onze diensten bij u kenbaar te maken, maar we begrijpen dat het niet leuk is om je mailbox vol te laten lopen, dus we gebruiken de mogelijkheid conservatief.
We hebben uw data wel nodig om je te helpen bij onvoorziene omstandigheden.
Terug betaling of wijzigingen
Livotel canceled geen reservaties of betaald geen geld terug. De reden waarom we een geweldig product aan een fantastische prijs kunnen aanbieden is omdat we een zeer stricte betalings politiek aanhouden. Als Livotel de gereserveerde items niet kan aanbieden, zullen we er alles aan doen om een evenwaardig product aan te bieden.
Als er een vergissing is gebeurt bij de reservering (bijvoorbeeld de auto met een andere periode dan het appartement), zullen we helpen om dat voor u recht te zetten.
Bestellingen
Reservaties zijn enkel mogelijk via de website. Het geautomatiseerde systeem laat toe een geweldige dienst aan te beiden aan een fantastische prijs. Enkel voor zeer lange periodes (langer dan 6 maand) of voor meerdere items tezelfdertijd (meer dan vijf appartementen en/of auto's) kan je ons contacteren om dat centraal te regelen.
Betaling, prijzen & promoties
Betaling is steeds op voorhand; het is de enige mogelijkheid om een service te bieden aan de fantastische prijs. We hebben zelden promoties omdat we geloven dat een faire prijs steeds moet aangehouden worden. Ook als er grote drukte is.
Reservaties bekijken
De gemakkelijkste manier om je reservaties te bekijken is door je emails te lezen. alle data is daar, en de laatsate updates zouden in de laatste email moeten zichtbaar zijn. 
Het is ook mogelijk je reservaties online te bekijken als je geregistreerd bent. Om dat te bekijken klik je op de link 'Mijn account' rechts boven in de website.
Updaten Account Informatie
Om de data van je account te updaten (nadat je geregistreerd hebt) moet je enkel op de link 'Mijn account' klikken in de rechtse bovenhoek. Als je op die pagina bent volstaat het de link 'wijzigen' te klikken om je data aan te passen. Check ook de verschillende keuzes links om verschillende aspecten van je account te wijzigen.